Suomen Wanhat Toverit ry kokoaa SDP:n veteraanijäsenet yhteistoimintaan, jolla tuetaan puolueen aatteellista työtä. SWT-yhteisön muodostaa noin 50 jäsenkerhoa.

PWT tekee kulttuuriretken Lahteen 16.3.2023

Pääkaupungin Wanhojen Tovereiden jäsenet seuralaisineen ovat tervetulleita kulttuuriretkelle Lahteen torstaina 16.3.2023. Retken aikana vieraillaan Mallasjuoman entiseen panimorakennukseen Lahden keskustaan viime vuonna avatussa toimintakeskus Malskissa.  Toisena kohteena on Lahden kaupunginteatteri, jossa nähdään näytelmä ”Minä, Tellervo”.

Retkelle lähdetään Helsingistä Kiasman tilausajopysäkiltä 16.3. klo 8.30.  Malskiin saavutaan klo 10:een mennessä. Siellä tutustutaan Malvaan, joka on Lahden visuaalisten taiteiden museo. Malva esittelee uutta taidetta, julisteita ja muotoilua. Ennen näyttelyihin tutustumista saadaan maistiaiset Malvasta eli opas kertoo lyhyesti Malvasta ja sen näyttelyistä. Sen jälkeen jokaisella on mahdollisuus tutustua näyttelyihin noin tunnin verran. PWT:n retken aikaan Malvassa on esillä Marjatta Tapiolan ja Nanna Suden maalauksia, Sergei Palvlovin valokuvia sekä Juuret-näyttely, joka koostuu julisteista, taideteoksista ja huonekaluista.

Museokierroksen päätyttyä lounastetaan Malskin  Bistrossa. Lounas on varattu klo 11.15:ksi ja siihen on varattu aikaa tunnin verran. Ruokailun jälkeen lähdetään bussilla Lahden Kaupunginteatteriin katsomaan teatterin Eero-näyttämöllä esitettävää ”Minä, Tellervo”-näytelmää. Se kuvaa Tellervo Koiviston elämää poliittisena vaikuttajana, presidentin puolisona ja yksityishenkilönä. Näytelmä on Anna Krogeruksen kirjoittama ja Hanna-Liisa Iivanaisen ohjaama. Tellervon roolissa nähdään Annukka Blomberg. Esitys alkaa klo 13 ja heti sen päätyttyä bussi starttaa kohti Helsinkiä ja Kiasman tilausajopysäkkiä.

Retki on tarkoitettu PWT:n jäsenille seuralaisineen. Se maksaa 56 euroa/ henkilö. Hinta sisältää bussikuljetuksen lisäksi teatterilipun, sisäänpääsymaksut ja opastukset sekä lounaan Malskin Bistrossa.

Ilmoittautumiset Annakati Mattilalle 30.1.2023 mennessä mieluiten sähköpostitse annakati.mattila@pp@inet.fi tai tekstiviestillä puh. 040043 5242. Jos sinulla on museokortti, muistathan ottaa sen mukaan.

Retki on maksettava 8.2.2023 mennessä Pääkaupungin Wanhojen Tovereiden tilille FI07 5723 8120 2695 25. Merkitse maksuun viitteeksi 1135.

Puheenjohtaja Kirsti Palanko-Laaka, sihteeri Anneli Koivisto