Suomen Wanhat Toverit ry kokoaa SDP:n veteraanijäsenet yhteistoimintaan, jolla tuetaan puolueen aatteellista työtä. SWT-yhteisön muodostaa noin 50 jäsenkerhoa.

Pidetyt jäsenkokoukset 2022

Ann-Sofie Silvennoinen.


8.3. 2022 Ann-Sofie Silvennoinen

Porvoon Wanhat Toverit kokoontui Raatikympissä ja paikalla oli kutsuttuna Porvoon sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen. Hän teki hyvän alustuksen aiheenaan Itä-Uusimaan hyvinvointialue. Ajankohtaisesta aiheesta virisi vilkas keskustelu. Porvoon näkökulma kiinnosti erityisesti kerholaisia.


 

12.4. 2022 Anette Karlsson

Porvoon Wanhat Toverit kokoontui Raatikymppiin kuuntelemaan Anette Karlssonin sisältörikasta katsausta Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen tämän hetken tilanteesta. Ensiaskeleet on otettu hyvinvointialueen hallinnon muodostamisessa. Demarit saivat vaalitulos huomioiden hallituksessa ja valtuustossa merkittäviä vastuutehtäviä. Tästä on hyvä jatkaa, kun oma ääni saadaan paremmin kuuluville. Rakenteita pohditaan ja niitä luodaan oman hyvinvointialueen näköisiksi. Kipukohtia on vielä paljon ja viiden kunnan tarpeita yritetään harmonisoida kaikkia tyydyttävällä tavalla.


 

 

 

 

Mikko Valtonen.

8.11. Mikko Valtonen

Tällä kertaa kerhoon oli kutsuttu jäsen suoraan Porvoon päätöksenteon ytimestä. Kaupunginhallituksen jäsen Mikko Valtonen oli toistamiseen kutsuttuna puhumaan Porvoon ajankohtaisista asioista. Unelmien Porvoo ja mahdollisuuksien Porvoo olivat hänen kärkiteemojaan.

Vuoden vaihteessa toteutuva Itä-Uusimaan hyvinvointialueen perustaminen tuo suuria muutoksia päätöksentekoon sekä investointeihin. Kuinka saadaan Porvoon houkuttelevuus pysymään. Panostus ja tavoitteet täytyy pitää keskenään tasapainossa. Rakentamista pitää lisätä, jotta tarjonnalla pystytään vastaamaan kysyntään. Talous pitää  sopeuttaa uusiin haasteisiin. Lähiöitä ei saa unohtaa ja sujuva liikenne kaupungin jokaiseen kolkkaan pitää mahdollistaa.

Tulevaisuuden haasteita ovat Läntisen Mannerheiminväylän jatke Kuninkaanportin suuntaan sekä  uusi rakennettava liikenneasema tulevaisuuden puistokadun varteen. Ei pidä unohtaa myöskään elinkeinopolitiikan terävöittämistä sekä hiilineutraalisuutta.