Suomen Wanhat Toverit ry kokoaa SDP:n veteraanijäsenet yhteistoimintaan, jolla tuetaan puolueen aatteellista työtä. SWT-yhteisön muodostaa noin 50 jäsenkerhoa.

Erkki Tuomioja

Erkki Tuomioja: Ukrainaa on tuettava oikeudenmukaisen rauhan takia

Pääkaupungin Wanhojen Tovereiden vieraana 6. helmikuuta oli kansanedustaja Erkki Tuomioja. Hän puhui ajankohtaisesta kansainvälisestä tilanteesta sekä huhtikuussa tulevista vaaleista.

  • Tiivistäen sanottuna Tuomioja painotti kuinka tärkeää on edelleen pyrkiä NATOn jäseneksi yhdessä Ruotsin kanssa vaikka Turkki ja Unkari eivät vieläkään ole ratifioineet hakemuksiamme. 
  • Turvallisuusasioista puhuttaessa on NATO-jäsenyyden lisäksi korostettava EU:n kriisienhallintokykyä, puolustusteollista yhteistyötä ja yhteisiä asehankintoja.
  • Ukrainan puolustustaistelua on tuettava jotta päästäisiin myös oikeudenmukaiseen rauhaan. 
  • Sodan jälkeen on varauduttava Putinin jälkeiseen maailmaan. Venäjällä on rohkeita ihmisiä joista osa on joutunut maanpakolaisuuteen vastustaessaan sotaa. 
  • Tuomioja kertoi, että ”Historioitsijat ilman rajoja” pyrkivät diasporassa elävien venäläisten ja valkovenäläisten historiantutkijoiden kanssa yhteiseen projektiin ja vuoropuheluun aiheena menneisyyden hallinta. 

Eduskuntavaaleissa kolme suurinta puoluetta kilpailevat tasaväkisesti suurimman puolueen asemasta ja hallitusvastuusta.  SDPn kampanja on nyt avattu ja yhteishenki on oikein hyvä. SDP on ilmoittanut ettei se voi mennä avoimesti rasistisen Perussuomalaisten kanssa samaan hallitukseen. Talouspoliittisessa keskustelussa median tuella toitotetaan vain yhtä totuutta. Hallitus nauttii edelleen kansalaisten enemmistön tukea ja pääministeri Sanna Marin on suosituin poliitikko.