Suomen Wanhat Toverit ry kokoaa SDP:n veteraanijäsenet yhteistoimintaan, jolla tuetaan puolueen aatteellista työtä. SWT-yhteisön muodostaa noin 50 jäsenkerhoa.

Kantahämäläisten yhteistyöpalaverissa Yrjö Hellgreniä (seisomassa) kuuntelevat Isto Kaarnalehto, Erkki Nurminen, Reijo Löytynoja, Kari Salmi ja Veijo Virtanen. Kuva Pirjo Virtanen.

Kanta-Hämeen kerhot järjestävät kesätapahtuman

Kanta-Hämeessä on pohdittu Wanhojen Toverien kerhojen yhteistyön tiivistämistä. Ajatuksissa on välähtänyt jopa kerhojen yhdistäminenkin. Kerhojen kokouksessa päätettiin järjestää yhteinen kesätapahtuma. 

Tiistaina 20.2. pidettiin Hämeenlinnan Työväenyhdistyksen toimitilassa kokous, jonka aiheena oli, miten Kanta-Hämeen alueella toimivien Wanhojen Tovereiden kerhojen toimintaa voitaisiin virkistää entisestään ja myös kehittää niiden yhteistyöstä. Kokouksessa oli edustajia Lounais-Hämeen, Riihimäen ja Hämeenlinnan Wanhoista Tovereista.

Kanta-Hämeen kunnista oli siten edustettuina Hämeenlinna, Janakkala, Riihimäki, Humppila ja Tammela. Esittelyssä todettiin, että osanottajat ovat toimineet erittäin aktiivisesti kunnallispolitiikassa, ay-liikkeessä ja EKL:ssa.

Kokoukseen osallistui SWT:n puheenjohtaja Kari Salmi. Kokouksen puheenjohtajana toimi Hämeenlinnan Wanhojen Tovereiden puheenjohtaja Yrjö Hellgren.

Puheenjohtaja Salmi kertoi Wanhojen Toverien toiminnan historiasta, tavoitteista sekä havaituista kehittämistarpeista. Kokouksessa käytiin asiasta varsin vilkas ja rakentava keskustelu, jossa esillä oli mm. sekin, onko Wanhat Toverit -nimike nykyaikana oikea. Myös SWT:n toimintaa kohtaan ilmeni uudenlaistakin odotusta, kun kerhojen omaa toimintaa nyt aktivoidaan.

Kokous totesi, että Kanta-Hämeen Wanhat Toverit -kerhojen yhteisten tilaisuuksien järjestämiselle on selvä tarve. Aluksi järjestetään yhteinen kesätapahtuma, johon puhujaksi pyydettäisiin esimeriksi presidentti Tarja Halosta. Yhteisiä tilaisuuksia järjestetään alueen eri paikkakunnilla ja eri teemoilla. SWT:n puheenjohtaja Kari Salmi lupasi olla tarvittaessa avuksi alueen ulkopuolisten esiintyjien hankkimisessa.