Suomen Wanhat Toverit ry kokoaa SDP:n veteraanijäsenet yhteistoimintaan, jolla tuetaan puolueen aatteellista työtä. SWT-yhteisön muodostaa noin 50 jäsenkerhoa.

Meerin ja Pekan kuljetuksen hoiti Arvi Pietiä Arvi-nimisellä riksalla. Kuva Frans Säily.

Riksan kyydissä 173 vuotta elämää Raahessa

Meerin ja Pekan kuljetuksen hoiti Arvi Pietiä Arvi-nimisellä riksalla. Kuva Frans Säily.

 

Raahen vanhusasiainneuvoston riksapyörään istutettiin perjantaina 16.9. kaksi vanhaa toveria, Meeri Larsson ja Pekka Nuutinen. Ajelulla kunnioitettiin heidän yhteistä syntymäpäiväänsä. Riksan kyydissä oli elämänkokemusta yhteensä 173 vuotta! Sade loppui sopivasti ja Pekka-tori tarjosi mukavat puitteet ajelulle.

Meeri Larsson on syntynyt 1930 Härmässä. Elämäntyönsä hän on tehnyt opettajana Raahessa. Kunnallispolitiikka tempasi hänet mukaansa ja kuljetti Raahen kaupunginvaltuustoon ja -hallitukseen. Muitakin luottamustoimia on ollut pitkä listaus. Meeri on SDP:n kunniajäsen ja hänet on valittu myös Raahen Fiiaksi.

Pekka Nuutinen on kaikkien raahelaisten tuntema pappismies, joka on syntyjään 1941 Kotkan poikii. Hän hoiti kappalaisen virkaa Raahen seurakunnassa liki 40 vuotta. Selkeä sanainen ja ihmisten seurassa viihtyvä pappi saatiin mukaan myös kunnallispolitiikkaan; kaupunginvaltuustoon ja -hallitukseen.

Sekä Meeri Larsson että Pekka Nuutinen ovat toimineet Raahen Seudun Wanhoissa Tovereissa ja Raahen ja Ympäristön Eläkkeensaajissa.