Suomen Wanhat Toverit ry kokoaa SDP:n veteraanijäsenet yhteistoimintaan, jolla tuetaan puolueen aatteellista työtä. SWT-yhteisön muodostaa noin 50 jäsenkerhoa.

SWT uudistaa www-sivustonsa

Suomen Wanhat Toverit uudistaa kotisivunsa www.wanhattoverit.fi. Uudistuksen pohjustustyö on käynnistynyt lokakuussa ja uudet sivut avautuivat heti alkuvuodesta 2023.

Uudistuksen tavoitteena on, että uusilla sivuilla on käytössä suurin piirtein samat toiminnot kuin nykyisilläkin sivuilla. Uudet sivut ovat kuitenkin modernimmat sekä aiempaa helpommin muokattavissa. Sivut toimivat myös sujuvammin kaikilla mobiililaitteilla niin tietokoneella, tabletilla kuin älypuhelimessakin.

Sivujen ulkoasu säilyy wanhojen toverien näköisenä, mutta uudistuu nykyistä modernimmaksi.

Uudistus tehdään yhteistyössä Websteri Media Oy:n kanssa. Verkkosivut rakennetaan WordPress-käyttöjärjestelmälle.

Lokakuussa pohditaan sitä, mitä aineistoja nykyisiltä sivuilta siirretään uusille sivuille. Paikalliskerhojen vanhoja aineistoja ei siirretä automaattisesti uusille sivuille. Kerhoille rakennetaan kuitenkin helppokäyttöinen työkalu, jolla ne voivat siirtää haluamiaan aineistoja.

Kymmenen vuotta www-sivuilla pyörinyt juttusarja Viikon kolumni päättyy tämän vuoden lopussa. Päättyminen ei liity sivu-uudistukseen. Sarjaa pitkään pyörittänyt Hannu Ohvo kertoo, että viime aikoina on ollut hankaluuksia löytää uusia kirjoittajia. Kolumnit eivät kuitenkaan katoa bittiavaruuteen, vaan ne arkistoidaan.

SWT:n tiedotustyöryhmä pohtii uudenlaisen kirjoittajapoolin kokoamista.

Päivittäjiä tarvitaan

Sivuston www.wanhattoverit.fi ongelmana on ollut se, että se on varsin staattinen, uusia uutisia tai juttuja syntyy harvakseltaan. Sivusto kärsii myös päivittäjäpulasta.

Sivu-uudistuksen yhteydessä haetaankin mukaan uusia päivittäjiä. Websteri Media järjestää perehdytyksen sivujen päivitystyökalun käyttöön. Lisäksi laaditaan opas, jossa päivittäjiä opastetaan päivitysten tekemiseen. Websteri Median mukaan WordPress-sivujen päivittäminen on helppoa eikä vaadi laajaa tietoteknistä osaamista.

Kaikkien päivityksestä kiinnostuneiden toivotaankin ottavan yhteyttä SWT:n johtoon.

TEKSTI Mikko Karlsson