Suomen Wanhat Toverit ry kokoaa SDP:n veteraanijäsenet yhteistoimintaan, jolla tuetaan puolueen aatteellista työtä. SWT-yhteisön muodostaa noin 50 jäsenkerhoa.

SWT:n Retkeily- ja kulttuuripäivät 2015 Lappeenranta

Retkeilypäivillä iloinen tunnelma. Yhteiskuntasopimushanke puhutti väkeä.

Wanhojen Toverien retkeily- ja kulttuuripäivät järjestettiin 28.-29.8. Lappeenrannassa. Päiville kokoontui jälleen suuri joukko tovereita eri puolilta Suomea. Lappeenrantalaiset olivat valmistelleet hienon, monipuolisen ohjelman, jossa erityisesti paikalliset nuoret esiintyjät tekivät vaikutuksen.

Wanhat Toverit mukaan SDP:n yhteiskuntasopimushankkeeseen

Suomen Wanhojen Toverien puheenjohtaja Matti Louekoski kiirehti SDP:tä hahmottamaan uudistuksen suuntaa Suomelle. Ei-politiikalla ei tulla toimeen tässä maassa, totesi Louekoski.

Puheenjohtaja Louekoski kertoi myös puheessaan, että Suomen Wanhat Toverit ilmoittautuvat mukaan kansanedustaja Lauri Ihalaisen johdolla valmisteltavaan yhteiskuntasopimushankkeeseen.  Sopivat osallistumisen muodot etsitään heti syksyn alussa.

SDP:n varapuheenjohtajat puhuivat tapahtumassa

Retkeilypäivillä puhuivat SDP:n varapuheenjohtajat Antti Lindtman ja Sanna Marin

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman käsitteli pääjuhlassa pitämässään puheessa SDP:n arvoja, todeten puolueen menestyksen riippuvan siitä löytääkö se jälleen Edith Södergrania lainaten, tulevaisuuden ajatukset. Lindtman listasi puheessaan kuusi yhteiskuntapolitiikan suuntaa, josta uusia ajatuksia tulisi löytää. Nämä ovat työ ja työelämä, puolueen suhde menestymiseen, hyvinvointiyhteiskunnan uudistaminen, ympäristö ja kestävä kehitys sekä talouspolitiikan vaihtoehtojen hahmottaminen.

Sanna Marin puhui myös arvoista ja nuorten ja vanhempien jäsenten tavasta nähdä yhteiskunta ja maailma. Maailma on muuttunut ja asiat painottuvat eri tavalla nyt kun aikaisemmin, mutta silti arvomme ovat yhteisiä. Toivottavasti voimme jatkaa keskustelua seuraavilla retkeilypäivillä, totesi Tampereen valtuuston puheenjohtajana toimiva Sanna Marin samalla kun hän toivotti  Wanhat toverit tervetulleiksi Tampereelle kahden vuoden kuluttua.

Wanhoille Tovereille facebook-sivut

Retkeilypäivien ohjelmaan oli Lappeenrannassa sisällytetty ensimmäistä kertaa uudenlainen, vuorovaikutteinen kolumnistitapaaminen. Kaupungin valtuustosalissa järjestetty kirjoittajien ja lukijoiden kohtaaminen keräsi salin täyteen keskustelijoita.

Sekä kirjoittajat että lukijat nostivat esiin ehdotuksia Wanhojen toverien kotisivujen kehittämiseksi ja elävöittämiseksi. Monessa puheenvuorossa toivottiin wanhojen toverien mukaan lähtöä myös sosiaaliseen mediaan. Tähän toiveeseen olikin helppo vastata, koska osallistujille kerrottiin, että Wanhojen Toverien facebook-sivut on jo avattu ja lähiviikkoina niiden kautta tullaan markkinoimaan myös kolumneja ja muuta wt-toimintaa. Sivut löytyvät nimellä Suomen Wanhat Toverit.