Suomen Wanhat Toverit ry kokoaa SDP:n veteraanijäsenet yhteistoimintaan, jolla tuetaan puolueen aatteellista työtä. SWT-yhteisön muodostaa noin 50 jäsenkerhoa.

SWT:n strategiaseminaari 8.9.2021

SWT pohti tulevaisuuden haasteita

 

Millainen on Suomen Wanhojen Toverien valtakunnallisen yhdistyksen ja sen paikalliskerhojen välinen työnjako tulevaisuudessa? Mitkä ovat Wanhojen Toverien toiminnan tulevaisuuden mahdollisuudet ja vahvuudet? Entäpä vastaavasti heikkoudet ja uhat?

Näitä ja monia muita kysymyksiä pohdittiin kaksipäiväisessä strategiaseminaarissa 7 .- 8. syyskuuta Helsingissä. Mukana oli SWT:n johtokunnan ja paikalliskerhojen edustajia eri puolilta Suomea sekä SWT:n viestintätyöryhmän edustajia. Strategiapäiviä johdatteli suunnittelija Ari Näätsaari Työväen Sivistysliitosta.

Wanhojen Toverien ensimmäinen paikalliskerho, Helsingin Vanhat Toverit, perustettiin 50 vuotta sitten. Kattoyhdistykseksi perustettiin Suomen Wanhat Toverit vuonna 2012. Wanhat Toverit juhlii 50-vuotista taivaltaan perustamispaikassaan Helsingin Työväentalossa perjantaina 22.10.

Yhdistyksessä halutaan juhlavuonna katsoa tiukasti kohti tulevaa. Tavoitteena on löytää uusia toimintatapoja, jotka kiinnostaisivat eläkkeelle siirtyviä SDP:n jäseniä ja saisivat heidät liittymään mukaan Wanhoihin Tovereihin. Pohdinnassa olivat myös mm. retkeilypäivien tulevaisuus ja yhdistyksen viestinnän haasteet.

Strategiatyön seuraavassa vaiheessa SWT:n johtokunta vetää yhteen seminaarin annin ja valmistelee siitä johtopäätökset vuosikokouksen päätettäväksi.

Seminaarissa vieraili SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Matias Mäkynen. Hän kertoi politiikan ajankohtaisista asioista sekä Suomen talouden tulevaisuuden haasteista.

TEKSTI Mikko Karlsson

KUVAT Hannu Ohvo