Suomen Wanhat Toverit ry kokoaa SDP:n veteraanijäsenet yhteistoimintaan, jolla tuetaan puolueen aatteellista työtä. SWT-yhteisön muodostaa noin 50 jäsenkerhoa.

Aulis Nakari

SWT:n varapuheenjohtaja Aulis Nakari (1932-2016) on poissa

Saimme huhtikuun ensimmäisellä viikolla suruviestin joukkoomme kun kuulimme toverimme Aulis Nakarin poismenosta. Aulis nukkui yllättäen pois kotisänkyynsä  huhtikuun 2. päivänä. Aulis oli syntynyt 2.2.1932.

Hän toimi lapsesta lähtien monissa tehtävissä ja luottamustoimissa Sosialidemokraattisessa puolueessa sekä Lappeenrannan kaupungissa.  Myös Lappeenrannan evankelisluterilaisen seurakunnan luottamustoimet kuuluivat Auliksen yhteiskunnallisiin vaikutuskanaviin. Kosketus Sosialidemokratiaan hänelle tuli jo kuusivuotiaana jolloin hän aloitti toimintansa raittiusosasto Sarastuksessa Lappeenrannan työväentalolla. Myöhemmin toiminta jatkui Päivän Nuorissa. Lappeenrannan Työväenyhdistyksen jäseneksi hän liittyi vuonna 1951. Vuodet 1950 – 1958 Aulis oli  Sosialidemokraattisen Raittiusliiton järjestöohjaajana. Hän kuului Työväenyhdistyksen johtokuntaan ja Kymen Sosialidemokraattiseen Piiritoimikuntaan useina vuosina 1970 – luvulla.. Koulutukseltaan hän oli sosionomi. Työväen Akatemian jälkeen hän suoritti Tampereen yliopistossa kunnallistutkinnon vuonna 1964. Varsinaisen työuran Aulis Nakari teki Lappeenrannan kaupungin  kaupunginreviisorina vuosina 1972 -1995. Työ toi mukanaan jäsenyydet moniin työryhmiin ja toimikuntiin. Revisioneuvoksen arvonimi hänelle myönnettiin vuonna 1995. Sosialidemokraattisen puolueen kunniajäsenyys hänelle myönnettiin vuona 2012. Aulis Nakari toimi monien yhdistysten ja järjestöjen toiminnantarkastajana.  Hän toimi virkeästi järjestötoiminnassa ja seurakunnan luottamustoimissa pois menoonsa asti. Hän kuului idearikkaana toimijana sekä valtakunnalliseen että paikalliseen Sosialidemokraattiseen Vanhojen Tovereiden johtokuntaan.

Auliksen harrastuksiin kuului monien harrastusten ohella maalaustaide. Näyttelyn omista maalauksistaan hän piti oman 80 vuotisjuhlan yhteydessä vuonna 2012.  Aulista jäivät kaipaamaan vaimo Seija ja muut lähiomaiset sekä suuri joukko ystäviä ja vuosikymmenten varrella hänelle tutuksi tulleita henkilöitä.

Aulis Nakarin arvonimet ja kunniamerkit

-Sosionomi   1964

-Suomen Kaupunkiliiton hopeinen ansiomerkki  1985

-Suomen Leijonan ritarikunnan ansioristi  1987

-Suomen kaupunkiliiton kultainen ansiomerkki  1990

 

Muistosanat kirjoitti: Keijo Martikainen