Suomen Wanhat Toverit ry kokoaa SDP:n veteraanijäsenet yhteistoimintaan, jolla tuetaan puolueen aatteellista työtä. SWT-yhteisön muodostaa noin 50 jäsenkerhoa.

Uusi vuoden 2017 johtokunta

Uusi v 2017 johtokunta kokoontui

SWT:n uusi johtokunta koolla ensimmäistä kertaa

 

Lohjan kokouksessa elokuussa 2016 valittu SWT:n johtokunta kokoontui marraskuun puolivälissä ensimmäiseen kokoukseensa Helsingissä. Ensi töikseen johtokunta valitsi keskuudestaan kaksi varapuheenjohtajaa. Varapuheenjohtajana jatkamaan valittiin Arja IlolaTurusta ja uutena Pekka Myllyniemi Lohjalta. Kokouksessa luovutettiin Tarja Halonen-mitalit kiitoksena pitkäaikaisesta toiminnasta wanhoissa tovereissa johtokunnasta pois jääneille Veli Heikkilälle ja Soili Häkkiselle.

Soili Häkkinen ja Veli Heikkilä

Retkeilypäivien valmistelut pitkällä

Kokouksessaan johtokunta sai selvityksen Tampereella 2017 elokuussa  järjestettävien retkeilypäivien valmisteluista. Retkeilypäivien valmistelutyöryhmä on syksyn aikana työskennellyt tiiviisti ja päivien ohjelma on lähes valmis. Yksi retkeilypäivien kohokohta tulee olemaan Valtalaista nykypäivään, työväen näkökulmasta –seminaari, joka  on hyväksytty myös osaksi Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Multakin osin retkeilypäivistä on jälleen muodostumassa mielenkiintoinen tapahtuma.

Kokouksessaan johtokunta antoi myös lausunnon SDP:n periaateohjelmaluonnoksesta ja päätti, että SWT on perinteiseen tapaan mukana SDP:n puoluekokouksessa omalla esittelypisteellään.