Suomen Wanhat Toverit ry kokoaa SDP:n veteraanijäsenet yhteistoimintaan, jolla tuetaan puolueen aatteellista työtä. SWT-yhteisön muodostaa noin 50 jäsenkerhoa.

Helsingin ja Tallinna-Harjumaan alueen vanhat toverit yhteinen seminaarin Helsinki 2014.

Viro-seminaari 14.10.2014

Tapaaminen oli ensimmäinen laatuaan molempien maiden pääkaupunkiseutujen vanhojen tovereiden kesken.

Valtakunnalliset järjestöt ovat vierailleet toistensa kokouksissa mutta nyt kokoonnuttiin ensimmäistä kertaa miettimään alueellisen yhteistyön kehittämistä.  Muodostaahan Helsinki ja Tallinna luonnollisen, lähes kaksoiskaupunkiparin.

Virosta osallistui seitsemän toveria ja Helsingistä 12 toveria. Suomesta edustettuina olivat Helsingin vanhat toverit, Pääkaupungin wanhat toverit ja Kirjan wanhat toverit.

Seminaarissa kuultiin kaksi alustusta. Toomas Alatalu kertoi hyvin mielenkiintoisella tavalla mitkä ovat olleet Viron SDE:n menestystekijät viimeisissä vaaleissa. SDE:llä on hyvät mahdollisuudet nousta Viron suurimmaksi puolueeksi 1.3.2015 pidettävissä Riikikogun vaaleissa. Helsingin vanhojen tovereiden puheenjohtaja Jussi-Pekka Alanen kertoi SDP:n vaalimenestyksestä toisen maailman sodan jälkeen ja mitkä tekijät ovat vaikuttaneet SDP:n kannatuksen laskuun viime vuosina. Alusten jälkeen käytiin vilkasta keskustelua.

Seminaarin lopuksi pohdittiin yhteistyön kehittämistä ja sovittiin yhteistyön jatkamisesta ensi vuonna Virossa.