Suomen Wanhat Toverit ry kokoaa SDP:n veteraanijäsenet yhteistoimintaan, jolla tuetaan puolueen aatteellista työtä. SWT-yhteisön muodostaa noin 50 jäsenkerhoa.

Kari Salmi

SWT ry Vuosikokous 2018, uusi puheenjohtaja on Kari Salmi

Suomen Wanhat Toverit ry:n vuosikokous pidettiin perjantaina 16.3.2018 Espoon kaupungin Valtuustotalossa. Kokous oli ensimmäinen SWT ry:n rekisteröitymisen jälkeen. Vuosikokoukseen saattoivat osallistua kaikki yhdistykseen liittyneet jäsenet. Vuosikokous  käsitteli ja hyväksyi vuosikertomuksen ja tilinpäätöksen 30.6.2016-31.12.2017 sekä toimintasuunnitelman, jäsenmaksun ja talousarvion vv 2018-19. Matti Louekoski halusi jättää SWT:n puheenjohtajan paikan ja niinpä vaaleissa valittiin uusi puheenjohtaja ja johtokunta.

Kari Salmi (s. 13. syyskuuta 1947 Lahti) oli Lahden kaupunginsihteeri, josta tuli Lahden kahdeksas kaupunginjohtaja Seppo Välisalon jälkeen. Hän edisti Lahden tunnettavuutta kulttuurikaupunkina tukemalla merkittävänä puuarkkitehtuurihankkeena EU-projektina Sibeliustalon rakentamista.

Määräaikaisen kaupunginjohtajuutensa jälkeen hänestä tuli sisäasiainministeri Kari Rajamäen määräaikainen valtiosihteeri Matti Vanhasen hallituksen ajaksi.

Eduskuntavaaleissa 2003 Kari Salmi sai 3 510 ääntä. Salmi oli myös ehdokkaana eduskuntavaaleissa 2007, mutta ei tullut valituksi.

Sisäasiainministeriön määräaikaisen viran jälkeen Kari Salmi toimi konsulttina Kari Salmi Consulting -nimisessä yrityksessä sekä Askon säätiön asiamiehenä. Hän osallistui kunnallivaaleihin 2008 Lahden kaupungissa ja sai eniten ääniä lahtelaisista kaupunginvaltuustoehdokkaista – 1 872 ääntä.

Kari Salmi toimi Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn projektipäällikkönä vuosina 2008–2011 valtakunnallisessa  Lähiöohjelmassa. 27.9.2011 hänet valittiin ARAn määräaikaiseksi johtajaksi Jarmo Lindénin sijaiseksi, Lindénin siirryttyä kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäen valtiosihteeriksi.

Kari Salmelle myönnettiin vuonna 2015 kaupunkineuvoksen arvonimi.