Suomen Wanhat Toverit ry kokoaa SDP:n veteraanijäsenet yhteistoimintaan, jolla tuetaan puolueen aatteellista työtä. SWT-yhteisön muodostaa noin 50 jäsenkerhoa.

SWT:n retkeilypäivät Turussa 12.-13.8.2011

Tasavallan presidentti Tarja Halonen vanhoille tovereille:

Niitä, joita aate yhdistää eivät voi vuodet erottaa

Suomen Wanhojen Toverien retkeily- ja kulttuuripäivät kokosivat yli kolmesataa vanhaa toveria vuoden 2011 Euroopan kulttuuripääkaupunkiin Turkuun.

Päivien ohjelma oli täysipainoinen ja innostava. Avajaisten juhlapuhujana oli Tasavallan presidentti Tarja Halonen. Koskettavassa puheessaan hän muun muassa totesi, että hyvinvointiyhteiskunnan arvot tarvitsevat  sekä puolustajia että perinnön siirtäjiä ja siinä tärkeä tehtävänsä on niillä, joilla vuosia on jo koossa enemmän.

Lauantaina järjestetyssä toritapahtumassa puhujana oli eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma. Poliittisen katsauksen lisäksi Eerolla oli torilla aikaa tavata vanhoja tovereita ja kuulla heidän viestejään muun mussa tuleviin peridentinvaaleihin liittyen.

Päivien kulttuuritarjonnasta vastasivat muun muassa avajaisissa esiintyneet TTY:n naiskuoro Föriflikat, Toveri-illallisilla viihdyttäneet Rafaelin enkelit ja Toritapahtumassa lauluja esittänyt Aulis Kotaviita. Musiikin lisäksi päivien kulttuuritarjontaan kuului Aatteen kasvot- niminen valokuvanäyttely ja mahdollisuus tutustua Kultarantaan.

Retkeilypäivistä muodostui jälleen ikimuistettava tapahtuma, josta suuren kiitoksen ansaitsevat turkulaiset toverit. Hyvä valmistelu ja ammattimainen toteutus takasivat kaikille hyvän mielen.